13 Februarie 2014 Iată de ce ai nevoie de un sait cu design adaptativ (responsive-design)

Posted in Dev

Prea puţini se mai îndoiesc astăzi că paradigma responsive design reprezintă viitorul saiturilor web. În vreme ce toată lumea recunoaşte că internetul are nevoie de o infrastructură mobile, designul adaptativ este, de departe, cea mai bună soluţie. Să vedem de ce:

1. Pentru continuitate desktop-mobile

Atunci când se optează pentru o versiune mobile a saitului, practic se decide dezvoltarea unui nou sait. Ce înseamnă asta? Înseamnă că se va realiza o clonă mobile a versiunii desktop, care va semăna ori nu cu „saitul mamă”. De aici rezultă câteva dezavantaje. Primul: Google nu va înţelege foarte bine de ce acelaşi conţinut este înţoţit de doup lincuri diferite. Saiturile adaptative afişează conţinutul cu un singur linc. Al doilea: este de dorit ca traficul de pe desktop şi cel de pe dispozitivele mobile să fie cumulat, pentru a creşte ranking-ul Google. Dacă se adoptă soluţia unei platforme separate mobile, acest lucru nu se întâmplă, dacă se dezvoltă un sait responsive, se întâmplă! Al treilea: vizitatorii care acceseză saitului tău atât de ep dispozitivele mobile, cât şi de pe desktop vor fi încântaţi de platforma responsive, ce prezintă aceeaşi înfăţişare şi logică de organizare.

2. Pentru că e mai bun şi mai ieftin

Când decizi să dezvolţi o platformă mobilă a saitului (de exemplu: m.numesait.ro) deja ai decis să plăteşti dublu, pentru dezvoltarea şi întreţinerea a două platforme ale aceluiaşi sait. Alegând o soluţie responsive-design, nu vei plăti dublu, ci chiar mai puţin de 150%. Deci, costuri mai mici pentru o soluţie categoric mai bună.

De asemenea, este formidabil de greu să să păstreze consistenţa şi coerenţa platformelor desktop şi mobile. În vreme ce – imaginaţi-vă – cât de simplu este cu o platformă responsive-design, care pur şi simplu înţelege natura dispozitivului care o accesează afişând conţinutul în maniera optimă.

3. Pentru că e mai rapid

O platformă responsive corect dezvoltată este întotdeauna mai rapidă decât una mobile, pentru că exclude redirecţionarea. Şi toată lumea ştie cât de preţioase sunt secundele când e vorba de navigarea pe web. (Sunt studii care arată că vizitatorii renunţă la o pagină dacă încărcarea acesteia durează mai mult de 5 secunde).

4. Pentru că Google spune că responsive e mai bine

Iar ceea ce spune Google, pe internet, e lege! Puteţi afla mai multe AICI.

Concluzie

Dacă îţi doreşti un sait modern, high-tech, care să-ţi susţină activitatea, trebuie să iei în calcul optimizarea pentru dispozitivele de navigare mobile. În acest caz, ar trebui să alegi, în mod natural, dezvoltarea unui sait cu design adaptativ. Şi, ca să fii sigur că va ieşi o treabă excelentă, Epectasys ca dezvoltator!

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular