Sihastria Putnei.ro

Design web, Search engine optimization (SEO), Copywriting

Când am demarat acest proiect, ne-am fixat următorul obiectiv: să dezvoltăm cel mai frumos sait al unei mănăstiri ortodoxe de pe întregul internet.

Nu, nu a fost vorba despre o aprioric nejustificată aroganţă, ci de o dorinţă de a împinge nişte posibilităţi cât mai departe în acest proiect, bazându-ne, pe de o parte, pe experienţa pe care o avem acumulată pe proiecte de acest gen şi, pe de alta, pe faptul că majoritatea saiturilor din nişa vizată sunt de un anacronism vrednic de studii de caz.

Obiectivul de „cel mai frumos sait al unei mănăstiri” definea un deziderat estetic, ce includea un continuum de cod informatic performant, design avangardist şi conţinut de cea mai bună calitate.

Codul informatic performant, nu era o problemă, fiind specialitatea noastră, conţinut de bună calitate, ştiam că va urma să fie adăugat, mai rămânea problema designului.

Fiind vorba de saitul unei mănăstiri, am pornit discuţiile pregătiţi să întâmpinăm obişnuita rezistenţă a mediului la noutate. Însă, surpriză! Responsabilii cu proiectul au fost doi părinţi călugări de o cultură şi o deschidere de-a dreptul admirabile! Înainte de a deveni monahi, unul dintre ei lucrase ani buni în radio, iar celălalt într-o agenţie de publicitate. Aşa se explica şi de ce au ales Epectasys pentru a le dezvolta noul sait.

Au urmat câteva luni de lucru, cu întâlniri, dezbateri, teste, îmbunătăţiri succesive ale proiectului iniţial, încât, „făcând şi desfăcând”, am ajuns la această formulă.

Lucrând câteva luni cu nişte oameni aşa speciali ca părinţii de la Sihăstria Putnei, nu putea să nu învăţăm de la ei (sau măcar să ne facem o idee!) de un lucru pe care ei îl preţuiesc foarte mult, şi anume smerenia. Motiv pentru care nu mai lungim prezentarea acestui proiect (deşi ne-ar face o reală plăcere să vorbim despre cum a fost totul gândit), limitându-ne doar la a spune că avem sentimentul că am reuşit să dezvoltăm un proiect web cu adevărat special, aproape tot atât de special pe cât este şi locul pe care a dorit să-l cuprindă: Mănăstirea Sihăstria Putnei.