Ziarul Lumina

Design web, Search engine optimization (SEO)

Lansat în ianuarie 2013, actuala platformă online a Ziarului Lumina al Patriarhiei Române e unul dintre primele saituri din România, dezvoltate în paradigmă responsive design

Interfaţa ultimei versiuni electronice a Ziarului Lumina este 100% originală, fiind dezvoltată pe baza datelor despre preferinţele şi comportamentul vizitatorilor, acumulate în cei 8 ani de existenţă online a ziarului. Actuala platformă este a patra versiune a saitului, de la lansarea online, în 2005.

Noul sait responsive ziarullumina.ro recunoaşte caracteristicile dispozitivului care îl accesează, afişându-se optimizat, atât pe desktop-uri cu diferite rezoluţii, cât şi pe tablete ori smartphone-uri. Astfel, vizitatorul beneficiază de aceeaşi înfăţişare a saitului şi de aceeaşi logică de navigare.

Baza de date a fost migrată de pe o platformă nestandardizată, de generaţie veche, pe una dintre cele mai performante platforme ale momentului. O adevărată provocare!

Sub aspectul fiabilităţii, saitul este construit să suporte un volum ridicat de trafic şi de conţinut adăugat zilnic, gestionând o arhivă imensă, ce conţine toate articolele publicate în Ziarul Lumina din 2006 până în prezent.

Logica de structurare a saitului a fost condusă de principiul centrării pe utilizator, sistemul încercând să înţeleagă preferinţele cititorului, pe măsură ce acesta se adânceşte în sait.

Panoul de administrare permite configurarea mai multor roluri, cu drepturi diferenţiate, ce pot fi îndeplinite de responsabilii cu gestionarea conţinutului.

Drept efect al transferului ziarului pe noua platformă, ziarullumina.ro a cunoscut în luna ianuarie a anului 2014 o creştere a traficului de 847%, în raport cu aceeaşi lună a anului precedent.

(Epectasys nu mai asigură mentenanța saitului ziarullumina.ro din septembrie 2014.)