Taberele MMB

Identitate de brand, Brand identity, Design web, Web design, Search engine optimization (SEO), Graphic design, Graphic design

Un sait seducător pentru un serviciu de tabere.

Saitul serviciului de tabere al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost proiectat în primele luni ale anului 2011, pentru Doxologia Media.

Obiectivul a fost acela de a crea un sait care să transmită din prima secundă bucuria cunoscută de oricine a mers vreodată într-o tabără. Sau, dacă nu a mers, să-şi dorească asta. Am dorit, de asemenea, să construim un dublu content, coaxial, care să transmită mesajul potrivit celor două ţinte ale sale: copiii şi părinţii. Copiii trebuiau încântaţi cu o imagerie specifică, iar părinţii, pe lângă asta, trebuiau să aibă la îndemână informaţiile tehnice ale taberelor.

Am optat pentru o cromatică a bucuriei (cu savoare de acadele colorate) şi pentru un header solar, exuberant, cu o grafică ce induce bună-dispoziţie.

Saitul are o secţiune publică şi una privată. În secţiunea privată părinţii se pot autentifica, pentru a vedea imagini cu activităţile zilnice din tabără, postate de organizatori. Pe lângă asta, saitul mai conţine şi alte tool-uri „secrete” prin care organizatorii ţin legătura cu părinţii.

În ansamblu, proiectul a atins succesul scontat, reuşind aproape să anuleze prejudecata că Biserica nu poate organiza tabere cool. Drept dovadă, după lansarea saitului s-a înregistrat o spectaculoasă creştere a numărului celor înscrişi în tabere.